Regelmatig smeren van Finn-Power machines

Regelmatig smeren van Finn-Power machines voorkomt het snel slijten van de masterdies en de glijplaten. De nauwkeurigheid van de machine blijft optimaal door regelmatig de vetspuit te hanteren en het zorgt voor een langere levensduur.

Finn-Power machines vereisen weinig onderhoud, smeren is een belangrijke onderhoudstaak. Het vet reduceert de wrijving en beschermt de glijplaten, tevens duwt het vet de verontreinigingen aan de kant, wat de nauwkeurigheid van de machine bevordert.

Finn-Power crimpingmachines zijn betrouwbaar en nauwkeurig, mede doordat er geen gebruik wordt gemaakt van zachte materialen. De maatvoering van de componenten blijft hierdoor gewaarborgd met het ouder worden van de machine.

Smeren met kleine hoeveelheden

Regelmatig smeren met kleine hoeveelheden zorgt ervoor dat het vet doordringt in de poriën van de metalen delen, smeren met kleine hoeveelheden heeft de voorkeur.

Door deze manier van smeren duurt het langer voordat de vetpatroon leeg is en al het gesmeerde vet kan zijn werk doen, overmatig smeren vervuilt de machine enorm en het teveel aan vet komt niet op de plaatsen waar het zijn werk moet doen. De masterdies en de glijplaten zijn kostbare onderdelen.